Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü: 70 ülke arasında en mutsuz çocuklar Türkiye’de” – Pervin Kaplan ile söyleşi

Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Türkiye’de 27 Ocak 1995’te yürürlüğe giren Dünya Çocuk Hakları Günü’yle ilgili Pervin Kaplan bir analiz yazısı kaleme aldı. Kaplan yazısında, OECD, UNICEF, Eğitim Reformu Girişimi, PISA ve Eğitime Bir Bakış raporlarının verilerini derleyerek, Türkiye’deki çocukların durumlarını analiz etti. Biz de Medyascope.tv olarak Pervin Kaplan ile Dünya Çocuk Hakları Günü’nü ve yazısını konuştuk.

“70 ülke arasında dünyanın en mutsuz çocukları Türkiye’de, en mutlu çocukları ise Dominik Cumhuriyeti’nde”

Pervin Kaplan, Türkiye’deki çocukların durumuna baktığında hiç de iç açıcı bir tablo görmediğini söyledi. Kaplan, “PISA 2015 yılında bir rapor yayımlıyor ve araştırmada, 70 ülkenin 15 yaşındaki çocuklarına soru soruyor: ‘Ülkenizde mutlu musunuz ve yaşam memnuniyetinizi 0-10 arasında değerlendirir misiniz?’ Türkiye’deki çocukların neredeyse yüzde 30’u yaşamlarından memnuniyetlerini 0-4 arasında puanlıyor. 28 OEDC ve 20 partner ülke arasında en mutsuz çocuklar bizimkiler çıkıyor.” Türkiye’yi Kore, Tunus, Tayvan ve Çin’in izlediğini söyleyen Kaplan, dünyanın en mutlu çocuklarının da Finlandiya ve sınav başarısı düşük olmasına rağmen Dominik Cumhuriyeti olduğunu belirtti.

Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.