Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiyeli 180 işçi Moldova’da mahsur kaldı, Türk konsolosluk yetkilisi “Mafya ile karşı karşıyayız” dedi

Samsun’da bir inşaat şirketinin sahibi müteahhit Selami K.’nın aracılığıyla Moldova’ya giden 180 işçi, ücretleri ödenmeyerek mağdur edildi. Türk işçiler Moldova’da çalıştıkları Eldorado Terra adlı şirketten paralarını alamadıklarını ve burada mahsur kaldıklarını belirtti.

Moldova’ya giden işçiler, kötü koşullarda ve düşük ücretlerle çalışmak istemedikleri için Türkiye’ye dönmek istedi. Moldovalı firma tarafından ücretleri verilmeyen işçiler, Türkiye’nin Kişinev Büyükelçiliği’ne başvuruda bulundu.

Görüştükleri büyükelçilik yetkilileri, mağduriyetlerini anlatan işçilere polise gitmelerini söyledi. Yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayan işçiler, Kişinev Büyükelçiliği önünde toplandı.

Konsoloslukta müsteşar olduğu belirten bir yetkili, işçilere durumu çözmeye çalıştıklarını ve karşılarında çok büyük bir mafya olduğunu ve bu mafyayı çökertmek için uğraştıklarını söyledi.

Medyascope.tv’ye konuşan bir işçi, Moldova’ya turist vizesiyle getirildiklerini, şirketle aralarında herhangi bir sözleşme bulunmadığını anlattı. Bir haftadır konsoloslukla görüştüklerini fakat bir sonuca varılmadığını vurgulayan işçi, kaldıkları şantiyenin yatakhanesinde elektrik ve suyun da kesildiğini belirtti.

Bazı işçilerin kendi imkanlarıyla Türkiye’ye döndüğünü söyleyen işçi, “Cebimizde sigara alacak para kalmadı. Şirketin verdiği yemekle karnımızı doyuruyoruz” dedi.

İşçilerin Moldova’da bekleyişleri devam ederken, Konsolosluk bu sabah itibariyle 10-15 kişilik gruplar halinde Türkiye’ye gönderileceklerini işçilere iletti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.