Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere, geçen hafta durdurulacağını duyurduğu “altın vize” programını kaldırmayacak


İngiltere İçişleri Bakanlığı, yabancı yatırımcıların İngiltere’ye yerleşmesine kolaylık sağlayan ve “altın vize” olarak bilinen uygulamanın hala yürürlükte olduğunu duyurdu.

İngiliz Hükümeti, geçen hafta varlıklı yatırımcılara İngiltere’ye yerleşme hakkı tanıyan “Tier 1” vizesinin 7 Aralık’ta durdurulacağını açıklamış ve gerekçe olarak organize suç ve kara para aklamayla mücadeleyi göstermişti.

Ancak İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın Salı günü yaptığı bir açıklamada uygulamanın “henüz durdurulmadığı” ve konuyla ilgili daha sonra yeniden açıklama yapılacağı duyuruldu.

Bu yıl Eylül ayına kadar binden fazla “Tier 1” vizesinin verildiği İngiltere’de, Rusya ve Çin uyruklu birçok yatırımcının oturma izni bulunuyor. 2008 yılından beri yürürlükte olan bu uygulama, 2 milyon sterlinlik yatırım karşılığında İngiltere’de süresiz oturum hakkı tanıyor. Daha önce bu konuda Medyascope.tv’de yaptığımız haberi paylaşıyoruz:

İngiltere, varlıklı yatırımcılara tanınan ‘altın vize’ programını durduruyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.