Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemen savaşı: Hudeyde kentinde ateşkes etkisini göstermeye başladı

BBC’nin haberine göre, Yemen’de Hudeyde şehrinde hükümet yanlısı gruplar ile Hutiler arasındaki çatışmalar dün gece varılan ateşkes sonrası azalmaya başladı.

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yapılan ateşkes sonrasında çatışmalar yaşanmasına rağmen bunun giderek azaldığı vurgulandı. BM’nin Yemen savaşı ile ilgili atadığı özel yetkili Martin Griffith, söz konusu ateşkes inisiyatifinin şimdilik işe yaradığını belirtti.

Hudeyde kentindeki çatışmalar bölgede yer alan limanın güvenliğini etkiliyor. Yemen’e insani yardım bu bölgeden aktarılıyor. O yüzden Hudeyde kentinde çatışmaların durması büyük önem taşıyor.

Raporlara göre, Yemen’de nüfusun yarısı yani 14 milyon kişi açlık sorunu ile karşı karşıya; bugüne kadar 85.000 çocuk yetersiz beslenmeden ötürü hayatını kaybetti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.