Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karayip Denizi’nde 20 gündür kayıp olan iki balıkçı, yolcu gemisi tarafından kurtarıldı


Kosta Rika’da 1 Aralık günü balık tutmak için limandan ayrılan iki kişi, kuvvetli rüzgar ve akıntı yüzünden ağlarından uzağa sürüklenmeye başladı. Balıkçılar geri dönmek için çabalasalar da, motorlarındaki yakıt bitince, Grand Cayman ve Jamaika arasında açık denizde kayboldu. Yiyecekleri ve su kaynakları azaldıkça, kayıp balıkçılar yakalayabildikleri her şeyi yemek zorunda kaldı.

Denizci mitolojisinde, bu korkunç durumlarda kurtuluş bazen bir denizkızı veya rehber bir yıldızdan gelir. Ancak kaybolan balıkçılar geçen cuma günü, dev bir yolcu gemisi olan “Deniz İmparatoriçesi” (Empress of the Seas) tarafından kurtarıldı.

Royal Caribbean International sözcüsü Ted Miller, “Yolcu gemisi çalışanları balıkçıların teknesinden gelen sinyal ışığını gördü. Bunun üzerine ‘Deniz İmparatoriçesi’ onlara doğru yöneldi ve karaya oturmuş denizcileri can kurtaran botu göndererek kurtardı” dedi.

Royal Caribbean International’ın baş meteoroloğu James Van Fleet de, Twitter’da balıkçıların kurtuluşunun bir “Noel mucizesi” olduğunu yazdı. Van Fleet, gemi mürettebatının, iki denizcinin hastaneden ayrıldıklarında giysi ve yiyecek satın almaları için 300 dolar topladığını da sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.