Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’da kargo uçağı düştü: 10 ölü


Boeing 707 tipi bir kargo uçağı, İran’ın başkenti Tahran’ın batısında kötü hava şartlarından dolayı içindeki 9 mürettebatla birlikte düştü.

Uçağın kime ait olduğu henüz netlik kazanmadı. İran Sivil Havacılık Kuruluşu’ndan bir sözcü; uçağın Kırgız Havayolları’na ait olduğunu söyledi. Kırgızistan’ın Manas Havalimanı’ndan bir sözcü ise, uçağın Payam Havayolları’na ait olup Manas Havalimanı’ndan döndüğünü bildirdi.

İran’ın Acil Tıp Başkanı Pirhüseyin Kolivand, Elimizde kazayla ilgili detaylı bilgi yok” dedi. Bir başka yetkili de uçakta 10 kişinin bulunduğunu ve hepsinin ölmüş olmasından korkulduğunu kaydetti.

Uçak, Fath Havalimanı yakınlarındaki Kerec’de düştü. Fars Haber Ajansı, uçağın kötü hava şartlarından dolayı havaalanını başka bir havaalanıyla karıştırdığı için düştüğünü duyurdu.

BBC’ye konuşan İran Havacılık Organizasyonu’ndan Rıza Caferzadeh, uçağın inişi sırasında pisti kaçırdığını söyledi.

İran Devlet Televizyonu kaza alanından yükselen bir duman bulutunu gösterdi. Haberde, kurtarma ekiplerinin Fath ve Payam havalimanları arasındaki bölgeye yönlendirildiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.