Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kendini “ilk açık eşcinsel trap sanatçısı” olarak nitelendiren Kevin Fret Porto Riko’da öldürüldü

Kendini ilk açık eşcinsel trap sanatçısı olarak tanıtan Porto Rikolu sosyal medya fenomeni Kevin Fret, geçen perşembe sabahı San Juan’da vurularak öldürüldü.

25 yaşındaki Fret, Santurce mahallesinde sabah 05.30’da motosikletinde hareket halindeyken biri kalçasından diğeri de kafasından olmak üzere iki kurşun yarası aldı. Yakındaki bir hastaneye kaldırıldıktan sonra Fret’in öldüğü açıklandı.

Fret’in ölümü adadaki suç oranı konusundaki endişelerin arttığı bir dönemde gündeme geldi. Bir FBI yöneticisi, adanın “bir suç kriziyle” karşı karşıya olduğunu söyledi.

Nisan ayında Paper Magazine’de yayınlanan bir makalede Fret, “Latin trap’in ilk açık eşcinsel öncüsü” olarak lanse edilmişti. Aynı ay Fret, “Soy Así” yani “Ben Böyleyim” adlı single’ını çıkardı.

Fret dergiye, “Diğer insanların hakkımda ne düşündüğünü umursamayan bir insanım. Genç eşcinsel erkekler ve lezbiyen kadınlar beni kendilerine rol modeli olarak almaya başladılar; ‘Eğer o, diğer insanların ne düşündüğünü umursamadan şu an yaptığını yapabiliyorsa ben de yapabilirim’ diye düşünmeye başladılar” diye konuşmuştu.

Latin trap, Güney Amerika hip-hop’unu yerel melodilerle birleştirerek, 2000’lerde Karayipler’de ortaya çıktı.

Müzik dergisi Bilboard’a açıklama yapan Fret’in menajeri Rodriguez, sanatçısının artistik bir ruh ve iyi kalpli bir hayalperest olduğunu söyledi: “Onun tutkusu müzikti ve yapacak çok şeyi vardı.”

Trap: Maço ve homofobik bir müzik türü

New York’ta yaşayan Porto Rikolu yazar ve aktivist Sammy Nemir Olivares, Fret’in kendisi gibi cinsel yönelimi yüzünden zorbalık ve tacizle yüzleşen insanlar için umudu temsil ettiğini söyledi.

Olivares, “Kevin Fret, homofobik ve maço olan bir müzik türünde yeni bir bakış açısının temsilcisiydi” dedi ve ekledi: “Ne var ki, bu her zaman kolay olmadı. Fret, homofobik tehditlerle kendisini hedef alan sözler yazan rakip şarkıcılara aynı güçle cevap verdi. Bu da onu bu tehditlerden cesaret alan biri mi öldürdü sorusunu sorduruyor.”

Porto Riko polisi Fret ile birlikte motosiklette bulunan ama olayın ardından kaçan başka bir kişiyi arıyor. Şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir delil bulunamadı.

Instagram’da geniş bir takipçi kitlesi olan Fret’in gönderilerine perşembe gününden beri ulaşılamıyordu. Geride sadece “Dua et, sakinleş ve bırak Tanrı gerisini halletsin” şeklinde çevrilebilecek bir dini deyişin hikayesi kalmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.