Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya Dışişleri Bakanı’ndan Birleşik Krallık’a: “Oyun zamanı bitti”

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılmasına çözüm bulunması için çok fazla zaman kalmadığını ve artık “oyun zamanının” bittiğini söyledi.

Deautschlandfunk’daki yayında konuşan Maas, salı günü Birleşik Krallık parlamentosunda yapılan oylamadan sonra Birleşik Krallık ve AB arasında yeni görüşmelerin yapılması gerektiğini söyledi. Maas, Kuzey İrlanda ve İrlanda arasındaki sınırın da tartışılması gerektiğini belirtti.

“Gümrük sınırını ne olursa olsun önleyeceğiz” diyen Maas, Birleşik Krallık’ın Birlik’ten ayrılması programının olası gecikmesi sorusuna, “Böyle bir talep iletilmesi durumunda AB’nin bunu yapıcı bir şekilde tartışacağı” cevabını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.