Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hong Kong’da yeni ulusal güvenlik yasasına bağlı tutuklamalar devam ediyor: Demokrat Partili iki meclis üyesi tutuklandı

Hong Kong’da haziran ayının sonunda yürürlüğe giren ulusal güvenlik yasasının ardından geçmişe dönük yapılan tutuklamalar sürüyor. Bugün (26 Ağustos) tutuklanan 16 kişinin arasında 2019’da hükümet karşıtı protestolara katılan Hong Kong Demokrat Partisi’nden meclis üyeleri Lam Cheuk-ting ve Ted Hui de bulunuyor. 

Tutuklanan 16 kişiden 13’ü için tutuklanma sebebi olarak 6 Temmuz 2019 tarihinde Tuen Mun bölgesinde yapılan hükümet karşıtı protestolara katılmaları gösterildi. Polisin açıklamasına göre, aralarında Hong Kong Demokrat Partisi’nin önemli isimlerinden Lam Cheuk-ting’in de bulunduğu diğer üç tutuklu ise geçen yıl düzenlenen protestoya katılanların fotoğrafını çeken bir kişiyi fotoğrafları silmeye zorlamaları sebebiyle tutuklandı.

43 yaşındaki Cheuk-ting, 6 Temmuz’daki protestolara ek olarak 21 Temmuz 2019’da Yuen Long Tren İstasyonu’ndaki protestoya katıldığı için de suçlanıyor. 

Demokrat Partili Lam Cheuk-ting ve Ted Hui’nin tutuklandığı haberi, Demokrat Parti’nin Facebook hesabı tarafından da doğrulandı. 

30 Haziran’da yürürlüğe giren güvenlik yasası kapsamında Apple Daily gazetesinin kurucusu Jimmy Lai de ağustos ayının başlarında tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.