Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (79) – DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin: “Yarın olası bir seçim kararı verilirse tüm siyasi partilerle görüşeceğiz, kimseyi dışlamayacağız”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin oldu. Programda, DEVA Partisi’nin 1. Olağan Büyük Kongresi ve sonrasında yaşanan gelişmeler konuşuldu. DEVA Partisi’nin 1. Olağan Kongresi’ndeki “Susmayan, konuşan Türkiye için” afişini hatırlatan Şahin, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin özgürlük olduğunu vurguladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kongrede yaptığı konuşmada 28 Şubat’ta kız kardeşinin yaşadıklarını anlatırken gözlerinin dolmasını değerlendiren İdris Şahin, “Ali Babacan’ı kongrede ağlatan şey sadece kardeşinin yaşadığı haksızlık değil, dünün zulme uğrayanlarının bugün zulüm eder hale gelmesidir” dedi.

“Tüm siyasi partilerle görüşeceğiz”

DEVA Partisi, büyük kongresini yaparak altı ay sonra yapılacak ilk genel seçimlere katılma yeterliliğini de kazandı. Şahin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonominin içinde bulunduğu durumdan dolayı erken seçime gitmeyeceği görüşünde olduğunu ancak partilerinin her ihtimale karşı kongre sürecini tamamladığını belirtti. İttifaklar hakkında da konuşan Şahin, “Yarın bir seçim kararı verildiğinde Meclis’te grubu bulunan ya da bulunmayan tüm siyasi partilerle görüşeceğiz” diye konuştu.

“AİHM’in Demirtaş kararı uygulanmalı”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara uyulmamasını da değerlendiren Şahin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kobani olayları soruşturması kapsamında Demirtaş’ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında iddianame hazırlamasını hatırlattı: “Anayasada yazdığımız gibi uluslararası hukuk içi hukuku bağlar, bu nedenle mutlaka bu kararın uygulanması gerekir. Demirtaş özelinde konuşmuyoruz ama böyle bir karar varsa bunu uygulamak zorundasınız. Ancak Demirtaş’ı İstanbul’da serbest bırakıp, Ankara’daki iddianame nedeniyle tekrar tutuklama kararının çıkma ihtimalini kuvvetli görüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler