Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Hak İnisiyatifi Derneği Genel Sekreteri Fatma Bostan Ünsal, İnsan Hakları Eylem Planı’nı Medyascope’a değerlendirdi

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Hak İnisiyatifi Derneği Genel Sekreteri Fatma Bostan Ünsal, İnsan Hakları Eylem Planı’nı Medyascope’a değerlendirdi.

Öztürk Türkdoğan “Bu planda söylenenlere hepimiz katılırız, keşke gerçekleşse. Hatta şunu sormak gerekir, bugüne kadar niye gerçekleşemedi? Somut teklifleri görmek gerekiyor. Burada yazılanların yeterli olmadığını, yapısal sorunların mevcut olduğunu ve yapısal sorunlar çözülmeden de gerçek anlamda insan haklarının güvence altında olamayacağını belirtmek istiyorum. Bu tarz bir iyi niyet beyanının, irade beyanının ortaya konmasının da önemli olduğunu, atılacak olumlu adımları da destekleyebileceğimizi belirtebilirim” dedi.

Fatma Bostan Ünsal ise yayında konuyla ilgili şöyle konuştu: “Çıkmadık canda umut vardır. İnsan hakları ile ilgili hususlar, olması gerekenlerin bu şekilde ifade edilmesi bile önemli. Olması gereken, sorunların biraz daha net teşhis edilmesi. Bugüne dek gördüğümüz noktalardan çok umutvar olamıyoruz ama insan hakları ile ilgili olarak olumlu konuşulmasını bile olumlu bir adım olarak görüyoruz. İnsan hakları aktivistleri neredeyse kriminalleştiriliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.