Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Ve Şimdi İyi Haberler” sergisi Pera Müzesi’nde ziyarete açıldı

“Ve Şimdi İyi Haberler” sergisi, İstanbul-Beyoğlu’nda bulunan Pera Müzesi’nde dün (12 Nisan) sanatseverlerle buluştu. Kitleselleşen iletişim araçları ve sanat arasındaki diyaloğa odaklanan sergi, Annette ve Peter Nobel’in koleksiyonundan 164 sanatçının 300’e yakın eserini bir araya getiriyor. Sergiyi Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol ve koleksiyoner Peter Nobel ile konuştuk.

Kamera – kurgu: Betül Gökce

İsviçreli koleksiyonerler Annette ve Peter Nobel’in koleksiyonundan seçkileri bir araya getiren “Ve Şimdi İyi Haberler” sergisi, dün Pera Müzesi’nde ziyarete açıldı. Nobel ailesinin “Press Art” adını verdiği koleksiyondan derlenen eserler, basın ve sanat arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Medya endüstrisinin tüketim kültürüyle ilişkisini sorgulatmak isteyen sergi, 164 sanatçının 300’ü aşkın eserini tek bir mekanda ziyaret etme imkânı sunuyor.

Sergideki eserler, 18. yüzyıl sonlarında matbaanın icadıyla birlikte başlayan düzenli gazetecilik faaliyetleri ve 19. yüzyılda resimli dergilerin ortaya çıkmasıyla birlikte kitleselleşen iletişim araçları bağlamında, Christoph Doswald küratörlüğünde bir araya getirildi. Sergiyi vakfın kültür ve sanat işletmesi genel müdürü M. Özalp Birol ve koleksiyoner Peter Nobel ile konuştuk.

Hanspeter Portmann, Peter Nobel, Annette Nobel, M. Özalp Birol

Serginin, Rus avangardlar ve dadacılardan başlayıp ressam Rotella, Villeglé, Warhol ile oradan günümüze kadar uzanan geniş bir yelpazede işleri bir araya getirdiğini anlatan Özalp Birol, eserlerin, “kitleselleşen iletişim araçlarının sanatla ilişkisini sorgulayan ve bunu 20. yüzyıl başından günümüze uzanan oldukça geniş bir zaman diliminde yapan çalışmalar” olduğunu söyledi. Koleksiyoner Peter Nobel ise kendisi için yeni bir ortamda, yeni bir kompozisyon olarak bu parçaları görmenin “muhteşem bir deneyim” olduğundan bahsetti.

Sergi, 7 Ağustos’a kadar Pera Müzesi’nin 3., 4. ve 5. katlarında ziyarete açık. Müze, salı-cumartesi günleri arasında 10:00-19:00 saatlerinde, pazar günleri ise 12:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık. Müzeyi gezmeden önce bilet almak gerekiyor. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.