Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (302): Genç seçmen kime neden oy verecek? Özgür Başpınar Aktükün, Begüm Uzun ve Işın Eliçin tartışıyor

2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 5 milyon genç ve onlarla birlikte toplam seçmen nüfusunun üçte birini oluşturan 30 yaş altındaki “Z kuşağı”nın iktidar ve muhalefet partilerine bakışını MEF Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi, İstanbul Gençlik Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Begüm Uzun ve Sosyoloji Mezunları Derneği Başkanı, sosyolog Özgür Başpınar Aktükün ile konuştuk. 2015 seçimlerinden bu yana genç seçmenlerle AKP arasındaki makasın giderek açıldığına dikkat çeken Uzun ve Aktükün, farklı kesimlerden gençlerin ortak sorunları olan ekonomik kriz, yoksullaşma, güvencesizlik ve geleceksizlik konusunda somut çözümler sunabilen partilere yöneleceklerini anlatıyor. Her iki uzman da gençlerin apolitik olmadığına vurgu yaparak, sandığa katılımlarının yüksek olacağının da altını çiziyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.