Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Güne Başlarken (13 Mart 2024): DEM Parti’nin Batman adayı ihraç edildi

Günaydın! Çarşamba sabahından herkese merhaba. Medyascope’un podcast’i Güne Başlarken’de günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Şırnak ve Mardin’de. Erdoğan buralardaki mitinglerinde halka seslenecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de olacak. Özel, Ödemiş, Tire, Bayındır, Menderes ve Torbalı’da vatandaşlarla bir araya gelecek, iftar programına katılacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’de esnafı ziyaret edecek ve iftar programına katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli ve Bayrampaşa’da olacak. İmamoğlu bugün proje tanıtacak.

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum ise Eyüpsultan, Kağıthane, Bağcılar ve Güngören’de olacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’deydi. İzmir’in Bayraklı ilçesinde halk buluşmasında konuşan Özel, İzmir’de aday gösterdikleri Cemil Tugay’a yönelik eleştirilere yanıt verirken AKP’nin İzmir adayı Hamza Dağ’ın logosuz ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olmadığı seçim afişlerine de gönderme yaptı. “Büyük bir oyunun, kumpasın içerisindeyiz” diyen Özel, İzmir’deki AKP afişlerine değindi. AKP’nin İzmir adayı Dağ’a seslenen Özel, “İzmir’de Erdoğan’ın resmi adayın yanında yok. İzmir’de ampulü gizleyerek propaganda yapıyorlar, oy istiyorlar. Şimdi burada soruyorum. İzmir’e aday olunca sakalını toplayan adaya soruyorum. Sen genel başkanını niye saklıyorsun? Atatürk’e ve İnönü’ye iki ayyaş diyen adamın resmini niye asmıyorsun?” diye sordu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB’nin kent yoksulluğuna yönelik önümüzdeki dönemde uygulayacağı projelerini Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’ya anlattı. Çelik, Kent Lokantası sayısının 11’den 39’a çıkarılacağını, tek geliri bir asgari ücret olan evlere yıllık 10 bin TL pazar desteği sağlanacağını anlattı. Çelik, “Bir eve tek asgari ücret giriyorsa, yıllık 10 bin TL ulaşım sağlanacak. Bir eve tek emekli maaşı giriyorsa, yıllık 10 bin TL pazar desteği sağlanacak. Bir eve tek emekli aylığı giriyorsa günde bir tane halk ekmeği ücretsiz verilecek. Gezici aşevleri kurulacak, yemek desteği sağlanacak. Yeni evlenecek 100 bin çifte 30 bin TL evlilik desteği sağlanacak” diye konuştu.

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Rahmanlı ile Batman Petrolspor maçında çekilen fotoğrafının basına yansıması üzerine hakkında inceleme başlatılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün ihraç edildi. Öztüzün’ün ihraç edildiğini Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Songül Korkmaz duyurdu. Batman Kurumlar Koordinasyonu “Mehdi Öztüzün’ün partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz” açıklamasını sosyal medya platformu X’ten paylaştı.

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, T.C.’nin babası Bülent Cihantimur’un şirket çalışanı olan ve olay günü anne ile oğlunu havalimanına götürdüğü iddia edilen Ayşe Ceren Saltoğlu isimli şüpheli tutuklandı. Baba Cihantimur’a ise yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

İsrail’in havadan ve karadan saldırılarının devam ettiği Gazze’ye 200 ton gıda erzağı taşıyan ilk gemi dün (12 Mart) sabah saatlerinde Kıbrıs’ın Larnaka Limanı’ndan yola çıktı. Geminin iki gün süren yolculuğun ardından Gazze’ye ulaşması bekleniyor. İspanyol bir yardım kuruluşuna ait Open Arms gemisine un, pirinç, protein ürünleri yüklendi. 2 gün süren yolculuk sonucunda geminin Gazze’de nereye yanaşacağı hâlen belirsizliğini koruyor. Bu yardım misyonu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından fonlandı ve ABD merkezli World Central Kitchen (WCK) hayır kurumu tarafından organize edildi. Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’de kıtlığın eşiğine gelindiği yönünde açıklamalar yapıyor. Bölgeye yardım ulaştırmanın en hızlı yolu karayolu fakat yardım kuruluşları, İsrail’in kısıtlamaları nedeniyle ihtiyaç duyulan yardımının çok az bir kısmının Gazze’deki Filistinlilere ulaştığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.