Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da ve İzmir’de aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 346 kişiye gözaltı kararı

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmada, muvazzaf askerlerin de içinde bulunduğu 271 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, FETÖ’nün “örgüt imamı” ile bazı askerler arasında ankesörlü veya sabit kontörlü telefon hatlar aracılığıyla iletişim kuruluduğu tespit edildi. Bu kapsamda, 122’si muvazzaf 271 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden biri emekli tuğgeneral olmak üzere, 120’si askeri öğrenci ve 29’unun da TSK ile ilişiği kesilen askerler olduğu açıklandı. Şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli olmak üzere 48 ilde operasyon başlatıldı.

İzmir’de TSK içindeki FETÖ yapılanmasına operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ise FETÖ’nün TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturmasında aralarında muvazzafların da bulunduğu 75 asker hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararı verilen 75 kişinin 59’unun ise TSK içinde aktif görevde olduğu tespit edildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir’in 30 ilçesinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.