Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (74) – İstanbul Milletvekili Cihangir İslam: “Dindar ve muhafazakar seçmenin AKP ile uzun süre yol yürüyeceğini zannetmiyorum”

Ankara Gündemi’nde bu hafta, bağımsız İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, Özgür Özdemir’in sorularını yanıtladı. Programda Sağlık Bakanlığı’nın yeniden paylaşmaya başladığı koronavirüs vaka sayıları, Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifası ile birlikte Cumhur İttifakı içinde yaşanan gelişmeler ve muhalefet partileri arasında artan görüşme trafiği konuşuldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) içinde iki kesimin olduğunu belirten Cihangir İslam, şöyle konuştu:

“AK Parti içinde iki kesim var. Bir kesim Türkiye’nin demokratikleşmesi ve bir hukuk devleti haline gelmesini isterken diğer kesim ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ilişkinin devam etmesini istiyor. AK Parti’nin hitap ettiği dindar ve muhafazakâr seçmenin şu andaki AK Parti ile uzun süre yol yürüyeceğini zannetmiyorum.”

Muhalefet partileri arasındaki görüşmelerin artmasını da değerlendiren İslam, muhalefet temsilcilerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) konusunda eleştiri yöneltti. İslam, “Türkiye’nin acil şartlarını ortaya koyan bir muhalefet birlikteliğine ihtiyacı var. Burada yapılan önemli yanlışlardan biri, HDP’yi kriminalize ederek bu ittifakın dışında tutmak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler