Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile “Ecel Çiçekleri” kitabı üzerine: “Kadınların yazması başlı başına bir isyan çünkü sana verilmiş rolleri kırıyorsun” 

Gazeteci, yazar ve Medyascope yorumcusu Elçin Poyrazlar 27 Kasım’da, İstanbul-Beşiktaş’ta söyleşi ve imza günü düzenledi. Poyrazlar, “Ecel Çiçekleri” adlı kitabı hakkında Medyascope’a konuştu.

“Ecel Çiçekleri”, Türkiye’de kadına yönelik şiddeti gündemine alan ve ana karakterleri kadınlardan oluşan bir roman. Elçin Poyrazlar, kitabını, “feminist polisiye” ve “intikam romanı” olarak tanımlıyor.

“Polisiyeyi çok seviyorum çünkü polisiye toplumun fotoğrafını çeken bir tür” 

Polisiyede kadın odaklı konuları öne çıkarmak istiyorum” diyen Poyrazlar, polisiye türünü çok sevdiğini belirtti. 

Özellikle siyasi ve güncel polisiye romanlar suça, adalete ve o ülkenin suçlara nasıl cevap verdiğine ışık tutan bir tür. Poyrazlar, polisiye türleri arasında en çok toplumcu ve içinde yaşanılan döneme ışık tutanları sevdiğini, kendisinin de bu yüzden güncelin polisiyesini yazdığını söyledi.

Kadınların merkeze alındığı ve bugünü anlatan romanlar yazan Poyrazlar, yazmayı başkaldırmak olarak tanımlıyor: “Aslında yazmak zaten başlı başına bir isyan. Bir kadının yazması zaten bir isyan çünkü sana verilmiş öyle büyük görevler ve roller var ki sen o rolleri kırıyorsun.” 

Elçin Poyrazlar kimdir?

Gazeteci ve yazar Elçin Poyrazlar’ın ilk romanı “Gazetecinin Ölümü” 2014 yılında, ikinci romanı “Kara Muska” 2016’da, üçüncü romanı “Mantolu Kadın” Kasım 2018’de yayımlandı. İngiltere’deki Polisiye Yazarlar Birliği’ne (CWA) üye olan Poyrazlar aynı zamanda Medyascope yorumcusu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.