Hafta Başı (79): CHP’ye operasyonlar sürüyor | Okul saldırıları unutulacak mı? | İran savaşında son durum 

Hafta Başı’nın bu bölümünde Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ve Kadri Gürsel, CHP’ye yapılan operasyonları, okullarda gerçekleşen saldırıları ve İran savaşındaki son durumu değerlendirdi.

CHP’ye operasyonlar sürüyor

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, CHP’li bazı belediye başkanlarının gözaltına alınmasıyla partinin yeniden operasyonlarla gündemde olduğunu belirterek, “Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan alındı, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel alındı. Durumları hâlâ net değil, gözaltındalar” dedi. CHP’nin bu süreçte mitinglere ağırlık verdiğini belirten Çakır, Özgür Özel’in “Bir yılda 100 miting yetmez, artık 300 miting yapacağız” sözlerini hatırlattı.  

Okul saldırıları unutulacak mı?
Okul saldırıları unutulacak mı?

Kadri Gürsel ise bu yaklaşımı eleştirerek, “Yüz mitingle durduramadığın operasyonları 300 mitingle de durduramazsın. Bu niceliksel bir şey” dedi. Gürsel, CHP’nin aynı yöntemleri artırarak sürdürmek yerine yeni stratejiler geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu yöntemin bir yerde gelip tıkandığını kabul etmesi lazım” dedi.

Gürsel, CHP’nin gündeme getirdiği “sine-i millet” tartışmalarının yalnızca Meclis üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Eğer sine-i millete dönülecekse öncelikle Meclis düşünülmeli” dedi.  

CHP’nin diğer muhalefet partilerinden yeterli destek göremediğine dikkat çeken Çakır, “CHP’ye açık destek veren tek parti Türkiye İşçi Partisi. Diğerleri mesafeli duruyor” diye konuştu.

Okul saldırıları unutulacak mı?

Son günlerde yaşanan okul saldırılarının ardından eğitim sistemin de tartışma konusu olduğunu vurgulayan Çakır, özellikle Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki olaylara dikkat çekerek, “Bu sadece tekil bir olay değil. Türkiye’nin her yerinde benzer potansiyel var” dedi.  

Kadri Gürsel ise olayların bireysel değil, yapısal bir sorun olduğuna işaret ederek, “Devletin erken uyarı sistemi kurması, rehberlik hizmetlerini güçlendirmesi ve bütçe ayırması gerekiyor” diye konuştu.  

Kadri Gürsel ayrıca, şiddetin bulaşıcı bir davranış haline gelebileceği uyarısında bulunarak, “Benzer durumda olan başka çocuklar Türkiye’nin her yerinde var” dedi.  

İran savaşında son durum

Uluslararası gelişmelere değinen Çakır, ABD’nin dış politikadaki tutarsızlığına dikkat çekerek, ABD Başkanı Donald Trump’ın öngörülemez olduğunu ve her an her her şeyi yapabileceğini söyledi.

Kadri Gürsel ise daha sert bir uyarıda bulunarak, nükleer opsiyon dahil tüm ihtimallerin düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu durumun sadece bir ihtimal olduğunun altını çizen Gürsel, “Amerika’nın bu savaşı bitirmek için yegane seçeneği kara harekatı, başka türlü çıkıp gitmek ağır bir yenilgi olarak anlaşılır” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.